Loading...

UNA EXPERIÈNCIA GEGANT,
PER DESCOBRIR

La 4a edició de Passos de Gegant és un esdeveniment esportiu de trailrunning que uneix diferents municipis de la comarca del Solsonès. La cursa, que tindrà lloc el diumenge 28 d’octubre, arrenca al portal del Castell, travessant pel carrer del Castell, artèria principal de Solsona, passant per diferents castells de la comarca i culminant al mateix lloc d’arrancada. Un recorregut que, sense dubte, es caracteritza per la seva riquesa paisatgística, històrica i cultural. Els corredors tindran el privilegi de córrer per corriols, pistes forestals i trialeres, envoltats de la vegetació característica d’aquesta regió: boscos frondosos de pinassa i pi blanc.

Passos de Gegant és un esdeveniment esportiu solidari, els beneficis del qual es destinen a una causa social. Cada any la cursa col·labora amb una entitat local amb un projecte social que beneficia a la població de Solsona i rodalies. Enguany, el beneficis de la cursa aniran a l’associació Sol del Solsonès, una entitat que té el següents objectius:

 • Oferir suport i assessorament als familiars de persones amb malaltia mental i drogodependència.
 • Detectar les necessitats a nivell d’atenció comunitària de les persones amb malaltia mental i drogodependència i els seus familiars, i traslladar-les a les institucions amb competències en la seva planificació i desenvolupament.
 • Promoure la creació de serveis socials, socioterapèutics i de treball per a les persones amb malaltia mental i drogodependència, i de serveis d’orientació i suport als seus familiars.
 • Col·laborar amb les institucions públiques i privades per a la consecució de recursos que responguin a les necessitats del col·lectiu contribuint a la millora de l’atenció, rehabilitació i inserció social i laboral de les persones amb malaltia mental i drogodependència.
 • Sensibilitzar la població en general sobre la realitat de la malaltia mental i drogodependència, tractant de desfer-ne els estereotips i la desinformació.

Les últimes causes amb les quals s’ha col·laborat són les següents:

 • AMISOL – col·laboració l’any 2017
  La missió de l’entitat és l’atenció pedagògica i social de les persones amb discapacitats psíquiques que els impossibiliten l’aprenentatge i l’adaptació al ritme de les persones normalment constituïdes, per tal d’arribar al seu màxim desenvolupament humà i integració a la societat. L’entitat centra la seva activitat amb: la creació i gestió de centres i serveis, la millora de la qualitat de vida, l’orientació, suport, formació, recursos, reivindicacions o altres necessitats que puguin sorgir.
 • ASSOCIACIÓ FÈNIX – col·laboració l’any 2015 i 2016
  Associació sense ànim de lucre que abasta el Solsonès i les seves rodalies, l’objectiu de la qual és fer pinya amb les persones que pateixen càncer i amb els seus familiars. Per aquest motiu, des del 2009, treballen en aquest sentit.

42 Km

Cursa per muntanya

17 Km

Cursa per muntanya

CROSSKIDS

Cross infantil

8 Km

Canicròs